Joulutorilla pääsee nyt saunaan

Suomalaiset saunat ja helsinkiläiset julkiset saunat ovat maailmalla nosteessa. Torikortteleissa kaupungintalon sisäpihalla neljässä vuodessa ilahtuneita kaupunkilaisia ja matkaajia lauteilleen houkutelleen joulusaunan ilosanoma levisi vuosi sitten Aasiaa ja Yhdysvaltoja myöten. Lempeissä löylyissä koettava rauha ja hyvä tahto ihmisten kesken on nyt mahdollista kokea Tuomaan Markkinoilla, kun uusi vanha perinne saadaan joulutorille.

Puulämmitteisen saunamökin löylyjä ja saunarauhaa vahtii Torikortteleiden vuosilta tuttu saunamajuri Kari Virtanen. Vilvoitellessa voi ihastella upeaa Tuomiokirkkoa, ja koska saunan päälle kuuluu nauttia virvoke, saunapihalle avautuu maineikkaiden Kyrö Distilleryn ja Ruosniemen Panimon Joulusaunabaari.

Sauna on sekasauna, ja löylyihin mahtuu kerralla 15 henkeä. Sauna-aikaa ei valitettavasti voi varata. Saunamaksu 5 euroa sisältää pyyhkeen ja istuinalustan. Sauna-aika on 1h. Vaatteita voi vaihtaa saunapihan lämmitetyissä pukukopeissa ja käytössä on lokero arvotavaroille. Hiet on mahdollista huuhtoa, mutta pihalla ei ole varsinaista peseytymismahdollisuutta.

Tuomaan Markkinoiden joulusaunan ja saunapihan aukioloajat:

ke-pe 15-20
la-su 14-19