Hakisinko myyjäksi Tuomaan Markkinoille? Vinkkejä myyntipaikkaa harkitseville

Tuomaan Markkinoilla vierailee vuosittain satojatuhansia kävijöitä niin kotimaasta kuin ulkomailta. Markkinoilta ostetaan erityisesti sellaisia kotimaisia joululahjoja, joita ei löydä tavallisista kaupoista. Monipuolisempaa valikoimaa on kuitenkin toivottu erityisesti lapsille ja nuorille aikuisille. 47 % prosenttia markkinavieraista haluaa tukea suomalaisia yrittäjiä ja etsii erityisesti persoonallisia, perinteisestä poikkeavia, kotimaisia lahjoja.

 

Viime vuosina Tuomaan Markkinoiden visuaalista ilmettä on uudistettu kansainvälisesti palkitun suunnittelija Linda Bergrothin kanssa, ja erityisesti viihtymiseen ja ajanviettoon markkinoilla on panostettu. Markkinoilla vieraillaankin nykyisin useita kertoja niiden aikana ja siellä käytetty rahamäärä on kasvanut huomattavasti. Kävijöistä 47 % mainitsee, että suurimpia syitä saapua Tuomaan Markkinoille on halu tukea kotimaisia yrittäjiä ja ostaa joululahjaksi kotimaista, kun tulijoista viidennes tulee paikalle nimenomaan syömään Ruokapihoille.

 

Tuomaan Markkinat on avoinna 2.-22.12.2017 arkisin klo 11-20 ja viikonloppuisin klo 10-19. Suurimmat kävijäpiikit osuvat viikonloppuihin, ja erityisesti lauantait korostuvat parhaina myyntipäivinä. Väkeä riittää tasaisesti myös viikolla. Lapsiperheitä markkinoille vetävät erityisesti maksuton vanhanajan karuselli ja joka päivä tavattavissa oleva joulupukki. Hyvän ruoan ystävät puolestaan pääsevät nautiskelemaan ruokapihojen monipuolisesta ruokatarjonnasta ja höyryävän kuumasta hehkuviinistä.

 

Tuomaan Markkinoiden monipuolinen myyjätarjonta on saanut runsaasti kiitosta kävijöiltä ja vielä mahtuu mukaan täysin uusia tuotteita ja yrityksiä. Mikäli harkitset vielä, hakisitko myyjäksi Tuomaan Markkinoille, kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin:

 

  • Tuomaan Markkinat houkuttelee vuosittain yhtä enemmän kävijöitä ympäri maailmaa. Erityisesti kansainvälisten medioiden kiinnostus markkinoita kohtaan on ollut nousussa, ja markkinoiden tuotevalikoiman sekä tunnelman halutaan vastaavan sille asetettuihin odotuksiin.
  • Tuomaan Markkinat ei ole vain turisteille suunnattu joulutori, vaan sen kohderyhmää ovat myös kotimaiset vierailijat, jotka haluavat ostaa suomalaisia tuotteita ja suunnittelua. Matkamuistoille ja pelkkiä turisteja viehättäville tuotteille on omat fooruminsa.
  • Markkinoiden myyntipaikkojen vuokra kattaa mökin lisäksi sähköt, markkinoinnin, turvallisuuden, jätehuollon, mökkien koristelut ja parkkipaikan markkinoiden ajan.
  • Markkinoiden Lahjakujilla myynnit ovat erittäin hyviä ja keskiverto kertaostos markkinoilla liikkuu 20-25 eurossa; kalliimpiakin tuotteita myydään, mutta tuotevalikoimaan kannattaa sisällyttää tuotteita useista eri hintakategorioista.
  • Markkinoiden tuotevalikoimaa monipuolistamaan kaivattaisiin erityisesti lisää lasten tuotteita, kuten kotimaisia leluja, kirjoja, vaatteita ja asusteita, sekä nuorten suunnittelijoiden tuotteita aina kodin sisustuksesta asusteisiin ja vaatteisiin.
  • Hakuaika markkinoille päättyy elokuun viimeisenä päivänä.

Mikäli mietit, sopisivatko tuotteesi Tuomaan Markkinoille, tai olet kiinnostunut kuulemaan lisää markkinoista, älä epäröi ottaa yhteyttä isabella.rossi@torikorttelit.fi