Huikea kattaus kauden makuja Ruokapihoilla

Matkailun kansainvälinen trendinluojamedia Condé Nast Traveler nosti vastikään esille Tuomaan Markkinoiden coolia designia ja saunaa. Niiden lisäksi joulutori erottautuu Euroopan, ellei koko maailman, joulutorien joukossa kunnianhimoisimmalla ruokatarjonnalla. Tänäkin vuonna joulun maut tulevat suoraan kaupungin ravintolaskenen huipulta.

Tuomaan Markkinoiden kaksi Ruokapihaa sijaitsee Aleksanterin patsaan molemmin puolin ja kummallakin niistä on sisäänastuttava pääravintola. Toiseksi pääravintolaksi saadaan vastikään vuoden parhaaksi ravintolaksi Glorian Ruoka & Viinissä nimetty Nolla. Hävikitön ravintola panostaa lähituotettuihin luomuraaka-aineisiin. Vohvelit ja rieskat saavat kasvis- ja kalatäytteet; omenaglögi maustetaan tillillä ja kuminalla. Toisena pääravintolana jatkaa aiempien vuosien suosikki, Helsinki-glögistään ja Joulusekamelska-jälkiruoastaan tunnettu Kolmon3n Kalliosta.

Ruokapihoilla enemmän vegeä kuin koskaan

Toiselle Ruokapihoista rakentuu kokeilevampi, modernin jouluruoan kokonaisuus. Karhupuiston kulmalla alkusyksystä avautunut leipomo-viinibaari Way tarjoilee luomutoffeella glaseerattujen joulutorttujen lisäksi suussa sulavaa hapanjuurileipää. Linko&Tenhon pizzoissa maistuu joulu. Pokrovan veljestön tuhti vegaaninen borssikeittoannos täydentyy sienipiiraalla. Mama Nikolaksen hittinä jatkanee vegaaninen kylmäsavulohi eli porkkala. Dippikastikkeen kera nautittavia tuoresipsejä valmistetaan paikan päällä niin perunasta kuin bataatista. Makean nälkään napataan Nam Nam Donitsin leipomuksia.

Toisella Ruokapihalla päästään perinteisempien jouluherkkujen kimppuun aina todellisista lohturuoka-sandwicheista, Ferin hirvimakkaroista ja Maannoksen sieni- ja kalaherkuista Maslon leipomuksiin ja Café Regatan jättipuusteihin.

Anniskelualuetta kokonaisuudessaan olevilta Ruokapihoilta löytyvät myös joulun kuumat ja kylmät juomat kaakaoista viineihin. Glögejä on tarjolla kymmenen erilaista: kuusenkerkkä- ja omenaglögiä, punaviiniglögiä villiyrtein maustettuna, alkuviiniglögiä. Pienpanimo-oluiden ja valikoima on runsas. Torilta saa ensimmäistä kertaa kombuchaa.

Eikä kannata unohtaa Tuomaan Markkinoiden Joulusaunabaaria saunapihalla! Helsinki Distilling Company tarjoilee puusaunan viereisessä baarissa kuumia ja kylmiä juomia. Vilvotellessa voi ihastella tuomiokirkkoa ja hörppiä samalla huurteista olutta tai tymäkämpää joulusnapsia.