Kauniiden tekojen kioski

Tuomaan Markkinoilta on voinut aiemmin hankkia aineettomia lahjoja, kuten pääsylippuja. Tänä vuonna Tuomaan Markkinoilla pääsee ensimmäistä kertaa levittämään hyvää tekevää joulumieltä, kun torin etelälaidassa sijaitsevaan Kauniiden tekojen kioskiin asettuu vuoroviikoiksi kolme järjestöä: Nappi Naapuri, HelsinkiMissio ja Suomen Punainen Risti.

Joulukuun ensimmäisenä viikkona kioskissa oleva Nappi Naapuri kutsuu mukaan joulutempaukseensa Anna joululahja tuntemattomalle naapurille. Yksi viettää jouluaan yksin, toinen on kiireinen, joku ei osaa leipoa, joku toinen ei itse pysty siivoamaan. Kauppa-apu voi pelastaa jonkun joulun! Pienillä asioilla voit ilahduttaa tuntematonta ja yllättyä antamisen ilosta. Nappi Naapuri kehottaa antamaan tuntemattomalle naapurille aineettoman, unohtumattoman joululahjan.

Kioskista löytyy joulukuun toisella viikolla HelsinkiMissio, jonka joulun Aikalahja on HelsinkiMission vapaaehtoisen aikaansa ja läsnäoloaan yksinäiselle. Aikalahja tuo jouluiloa sen antajalle ja saajalle. Ja tuntemattomalle yksinäiselle. Kioskilla HelsinkiMissio kertoo toiminnastaan ja myy aineettomia Aikalahjoja.

Suomen Punainen Risti on Kauniiden tekojen kioskissa markkinoiden viimeisen viikon, 17.12. alkaen. SPR:n kioskista voi hankkia läheiselle tai itselleen lahjan, jonka avulla apua ohjataan hädässä olevalle. Kioskin tuotto ohjataan suoraan joko kotimaan tai ulkomaan toimintaan. Kotimaassa se ohjautuu mm. nuorten turvataloille ja ystävätoimintaan. Ulkomailla esimerkiksi Indonesian ja Syyrian katastrofiapuun.