Koko Suomi torilla

Tuomaan Markkinoiden 133 mökistä löytyy itse tuotteensa valmistavia pienyrittäjiä ja alkutuottajia, jotka tulevat ympäri maata. Uudeltamaalta edustus on vahva: 75 toimijaa tulee eteläisestä Suomesta – peräti 46 Helsingistä. Ruokapihojen 13 ravintolaa tulevat kaikkiaan neljältä paikkakunnalta.

Kolarista markkinoille on koruineen ja visakoivuisine puukkoineen saapunut Tapio Ovaskainen; hankolaisen Orres Eternellerin valikoimaan kuuluu uniikkeja joulukoristeita pöytäasetelmista kransseihin. 4 600 asukkaan Joutsa on pienin paikkakunta, josta saapuu enemmän kuin yksi yrittäjä markkinoille: cheddareistaan tunnettu Jukolan Juusto tulee Joutsan Leivonmäeltä ja Design Pylsyn vaatteet ja asusteet syntyvät Pynnölän vanhalla kyläkoululla niin ikään Joutsassa.

Monelle yrittäjistä Tuomaan Markkinat on vuoden tärkein tapahtuma: liki kolmannes vuoden tuloista tulee torilta, kolmen viikon rupeamaan valmistaudutaan edeltävät kuukaudet, jopa koko vuosi. Markkinoiden tärkeimpiä tehtäviä onkin kotimaisen työn ja artesaaniyrittäjyyden tukeminen.

Tuomaan Markkinat on avoinna perjantaihin 22.12. klo 20 asti.