Kotimaiset käsintehdyt herkut joulupöytään

Joulupöytä on paikka, jossa viihtyy karaistuneinkin joulun vastustaja. Ikävä kyllä perinneherkkujen metsästäminen saattaa kuitenkin viedä viimeisetkin voimat. Tuomaan markkinoilta voi onneksi kotimaisten pienyrittäjien valmistamat ruoat hakea yhdeltä istumalta.

Meri-Lapin Savuherkut tuo valikoiman savulohia Markkinoille – joulun kunniaksi myös piparin ja glögin mauissa. Joulupöydän juustot voi puolestaan noutaa vaikka Jukolan Juuston kojusta, josta löytyy cheddaria monin maustein. Lihan ystävien kannattaa piipahtaa Uudenmaan Riistaleikkauksen luona: Riistadiilerin kojusta löytyy joulupöytään laadukasta kotimaista hirven-, metsäkauriin-, valkohäntäpeuran-, kuusipeuran-, rusakon- ja metsäjäniksenlihaa sekä palvattuja tuotteita, Hereford-härkää ja poroa.

Edellämainittujen lisäksi Markkinoilta löytyy suolasieniä, hunajaa, hyytelöitä, hilloa, silliä, joulun leivonnaisia ja kalakukkoja. Myös kasvissyöjille ja vegaaneille on vaihtoehtoja tarjolla.

Lapset voi shoppailun ajaksi istuttaa ilmaiseen karuselliin ja jos nälkä yllättää, saa Ravintolapihoilta palan painiketta kuuman glögin kera.