MILTÄ MAISTUU HELSINKILÄINEN JOULU?

Helsinkiläinen ruokakulttuuri noteerataan jo kansainväliselläkin tasolla, ja paikallisten ruokayrittäjien monipuolisuus ja laatu alkavat olla aivan omaa luokkaansa. Helsingin suurimmat, jatkuvasti kehittyvät joulumarkkinat eivät tyydy ruokatoimijoidensa suhteen yhtään vähempään. Markkinavieraille maistuvat niin vanhat perinteiset suosikit kuin uudemmat katuruokakonseptit. Millaisia makuja toivoisit Helsingin jouluun?

Tuomaan Markkinoiden idyllisten ruokapihojen monipuolinen valikoima ilahduttaa niin nyky-Helsingin suosikkimauilla kuin perinteisemmillä jouluherkuilla. Ruokapihat sijaitsevat joulutorialueen sydämessä, Aleksanterin-patsaan juurella. Kummaltakin pihalta löytyy yksi isompi sisään astuttava ravintola, jota ympäröivät pienet ruokakioskit. Viime vuoden markkinoiden pääravintoloina toimivat päämajaansa Fredrikinkadulla Helsingin Punavuoressa pitävä Soil Wine Room ja kalliolainen ravintola Kolmon3n.

Joulukuussa järjestettäville Tuomaan Markkinoille etsitään kahta pääravintoloitsijaa, jotka vastaavat myös ruokapihojen anniskelusta. Pihalle sopivat kuuman kaakaon ja muiden alkoholittomien vaihtoehtojen lisäksi myös glögit, viinit ja jouluoluet. Haussa ovat nyt myös pienemmät katuruokaan, kahviin ja leivonnaisiin keskittyneet yrittäjät. Yrittäjät saavat myydä herkkujaan myös mukaan, mutta pääosassa on joulumarkkinoilla nautittava ruoka.

Viime vuonna markkinoilla vieraili 300 000 kävijää ja ruokapihoilla nautittiin niin aamupalaa, lounasta kuin illallista.

Markkinavieraat kiittelivät pihalta löytyviä herkkuja, mutta kaipailivat tarjontaan joulupuuroa ja muita perinteisiä jouluherkkuja, kuten laatikoita ja kinkkuja. Erityisesti laatikkobaarin toteuttajalle olisi tilausta! Lisäksi markkinoilla halutaan nähdä ja maistaa blinejä sekä vegaanisia vaihtoehtoja – grillattuja vegeherkkuja unohtamatta!

Haku avoinna aina 31.8.2016 asti.