Teetkö sinä kauneimmat koristepiparit tai joulukortit? Hae mukaan Tuomaan Markkinoille!

Helsingin kaupungin järjestämät Tuomaan Markkinat avaa myyjähaun 10.5.2019. Tapahtuma siirtyy osaksi kaupungin tapahtumien tuotannoista vastaavaa Helsingin tapahtumasäätiötä. Pienten käsityöläisten ja ruuan alkutuottajien joulutuotteet pysyvät edelleen vahvasti Tuomaan Markkinoiden tarjonnan keskiössä, tarjoten kiinnostavia joulutuotteita erityisesti helsinkiläiseen makuun.

 

Vastuullisuus korostuu myös Tuomaan Markkinoiden myyjävalinnoissa

Tuomaan Markkinat on kenties Suomen ainoa täysin kuratoitu joulutori, jonka sisältö rakennetaan tarkkojen kriteereiden perusteella: myyjät myyvät itse valmistamiaan tuotteita, tuotteiden/ raaka-aineiden alkuperä on kotimainen, tuotteet ovat korkealaatuisia ja käyvät joululahjoiksi, koristeeksi kotiin tai herkuksi joulupöytään. Tänä vuonna tapahtuma on osa My Helsinki -sivuston Think Sustainably pilottihanketta, joten vastuullisuus korostuu mukaan valittavien tuotteiden valmistusprosessissa, materiaaleissa ja pakkauksessa.

 

Lahjakujille haetaan sekä moderneja että perinteisiä käsityö- ja ruokatuotteita

Lahjakujille etsitään perinteisten joulukoristeiden, olkipukkien, Tuomaanristien ja käpytonttujen tekijöiden rinnalle modernimpia tuotteita, kuten kierrätyskankaisia tonttulakkeja, joulusukkia, leikkisiä joulukransseja, luonnonkosmetiikkaa ja tonttuovia. Lasten lelut ja puu- ja korituotteet sekä joulukukat tekevät torilla kauppansa. Kotiin hankittavien elintarvikkeiden puolelle kaipaillaan entistä enemmän joulumakeita: namuja, suklaata, joulutorttuja ja koristeltuja piparkakkuja.

 

Ruokapihalla sijaitsee ulkomyyntipisteitä ja sisäravintolapaikkoja

Ruokapihalle haetaan ennen kaikkea ruokaan kunnianhimoisesti suhtautuvia myyjiä, joiden sydäntä lähellä ovat kotimaiset, puhtaat raaka-aineet. Tarjontaan toivotaan inspiroivia näkemyksiä jouluisista herkuista, jotka soveltuvat nautittavaksi höyryävinä, pakkassäässä, pienten ja isojen nautiskelijoiden kintaissa. Haettavana on myös kaksi sisäravintolapaikkaa, joissa on mahdollisuus toteuttaa rauhassa istuen nautittavia fine dining annoksia.

Myyjähaku on avoinna 30.8. asti. Hakuohjeet ja sähköinen hakulomake löytyvät Tuomaan Markkinoiden nettisivuilta 10.5.2019. Hakemuksen voi jättää sähköisesti tai toimittaa postitse.