Tuomaan Markkinat kokoaa jälleen pientuottajat ja käsityöläiset Helsingin kauneimmalle joulutorille

Vastuullista joulutapahtumaa vietetään Senaatintorilla 6.–22. joulukuuta

Helsingin vanhin ja kaunein ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat kokoaa jälleen 6.–22. joulukuuta 72 kotimaista käsityöläistä ja pientuottajaa sekä 12 ravintolaa kaupungin ytimeen Senaatintorille. Hyvän mielen jouluostosten lisäksi kauden tunnelmaan johdattelevat hevoskaruselli, ravintolapihan perinteiset ja uudet kausiherkut sekä jouluinen ohjelma viikonloppuisin. Markkina-alueen visualistina toimii Muita ihania -blogista tunnettu Tiina Arponen.

Vastuullisia lahjoja perinteiseen ja moderniin makuun

Tuomaan Markkinoiden myyjät ja ruokatoimijat on valikoitu vastuullisia tuotanto- ja toimintatapoja korostaen, ja markkinat tarjoavatkin kestävän vaihtoehdon massatuotantona valmistetulle lahja- ja koristetavaralle. 

Markkinoiden myyjäkattaus koostuu niin pienistä paikallisista toimijoista kuin alueellisista erikoisuuksistakin. Tarjolla on muun muassa Helsingin eri kaupunginosissa sijaitsevista pesistä kerättyä lähihunajaa, kalakukkoja ja muita eteläsavolaisia herkkuja, ahvenanmaalaista kalaa sekä juustoja, suklaata ja paljon muuta joulupöytään. Pukinkonttiin sopivat lisäksi esimerkiksi luonnonkosmetiikka sekä villasukat ja muut käsintehdyt lämmikkeet perinteiseen ja moderniin makuun. 

Suomen Punaisen Ristin Kontista voi valikoida läheiselleen kierrätetyn lahjan sekä paketoida pakettinsa SPR:n katastrofirahaston hyväksi. Tuomaan Markkinoiden myyjillä on lisäksi mahdollisuus lahjoittaa ylijääneet tuotteet Hurstin joulukeräykseen, ja tapahtuman kävijät voivat ostostensa lisäksi hankkia joululahjan vähävaraiselle perheelle toimitettavaksi.

Yhteislaulu, joulukaraoke ja pukki virittävät joulumielelle 

Lahjaostosten ja herkuttelun ohella Tuomaan Markkinoilla virittäydytään leppoisalle mielelle jouluisen ohjelman avulla. Avajaispäivänä 6. joulukuuta lauletaan yhteislauluna kauneimpia joululauluja ja askarrellaan joulukoristeita. Viikonloppuisin joulupukki ottaa vastaan viime hetken lahjatoiveita perheen pienimmiltä. Lisäksi luvassa on vegekinkkubigoa ja Singa-joulukaraokea. Markkinoiden aikana Torikortteleissa voi lisäksi harrastaa glögihoppingia ja joulukuusisuunnistusta.

Ravintolapiha luottaa luomu- ja lähiruokaan

Tuomaan Markkinoiden sydän on viihtyisä ravintolapiha, jossa tunnelmoidaan kuumilla juomilla sekä kauden perinneruoilla ja uusilla mauilla eturivin helsinkiläisiltä ravintolatoimijoilta. Omat jouluherkkunsa markkinoille tuovat muun muassa Way Bakery & Glögi Bar, Maslo – Russian Bistro & Bakery, menussaan tryffeliin panostava ravintola Muru sekä ravintola Nolla, joka ei tuota toiminnassaan lainkaan jätettä.

Ruokatarjonnassa huomioidaan luomu- ja lähiruoan lisäksi erityisesti kasvis- ja vegaaniruokavaliot. Markkinoilla pyritään minimoimaan ruokahävikki, ja yli jääneitä annoksia voi pelastaa mukaansa ResQ Club -sovelluksen kautta. 

Tuomaan Markkinoilla käytetään vain biohajoavia astioita ja kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa jätteiden lajitteluun. Tuomaan Markkinat on mukana MyHelsingin vastuullisia toimijoita esiin nostavassa Think Sustainably -palvelussa, ja sen ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla.

Tuomaan Markkinat Helsingin Senaatintorilla 6.–22.12. Avoinna tiistaista perjantaihin klo 11–20 ja lauantaista sunnuntaihin klo 10–20, maanantaisin suljettu. Vapaa pääsy.

Tuomaan Markkinoiden järjestävänä tahona toimii Helsingin tapahtumasäätiö. Markkinoiden kumppaneita ovat Punaisen Ristin Kontti, Kaslink Aito, Hartwall Jaffa, Johan & Nyström, Shaman Spirits, Torikorttelit ja Pientuottajatukku.