Tuomaan Markkinat tekee ruokajoulun

Hyvään jouluruokaan panostetaan vuosi vuodelta enemmän. Tuomaan Markkinoilla ruokaa myyvät kaupungin parhaimmistoon kuuluvat ravintolat, perinteisten pyhiinvaellettujen piirakanpaistajien rinnalla.

Helsingin ruokakulttuuri kukoistaa ja kiinnostaa, ja Helsinki sekä Tuomaan Markkinat ovat oiva ruokamatkakohde jouluna. Millä muulla maailman joulutorilla pääsee syömään kaupungin, ellei koko maan, parhaiden ravintoloiden sesonkia kunnioittavia herkkuja? Tuomaan Markkinoille saapuvat ravintolat ovat jälleen tarttuneet haasteeseen ja lähteneet miettimään koko markkina- ja ulkoruoan käsitettä uudelleen. Tuloksena on kutkuttavia herkkuja: Social Food Burger Jointin roskakalaburger, Restaurant Grönin perinteiset lihis tai vihis raparperiketsupilla ja kuusenkerkällä, Cafe Rantakiven hummeri-lohikeitto. Tuomaan Markkinoilla luodaan uusia ruokaperinteitä, eikä laadukas jouluburgeri kuulosta enää ollenkaan hullulta!

Jouluna helsinkiläinen satsaa pöytänsä antimiin. Maan suurimmasta ulkoilmakauppahallista, Tuomaan Markkinoilta, ihmiset hankkivat joulupöytäänsä juuri Anna-Liisa Sorsan karjalanpiirakoita, Irene Partasen kuopiolaisia kalakukkoja, Blue Saimaan muikkupateeta, Ravintola Kaartin taatelikakkua, Sahlgrenskan tyrni-inkiväärihyytelöä sekä Saariston Marjaherkkujen rommi- ja viskisinappia. Niiden äärellä kunnioitetaan joulun perinteitä, ja luodaan oheen uusia. Olisiko tänä jouluna Green Streetin raakasuklaisten piparkakkujen tai Pokrovan veljestön kuusenkerkkäleivän ja lehmuksenkukkateen vuoro?

Tuomaan Markkinoiden Ruokapihoilta löytyy 13 ravintolaa. Kahta suurempaa noin 50-neliöistä sisäravintolaa isännöivät Suomen Gastronomien Seuran Vuoden 2017 parhaaksi ravintolaksi äänestämä Restaurant Grön ja Kallion helmi, Kolmon3n. Perinteisempien makujen ystäville tarjolla on Cafe Regatan legendaarisia korvapuusteja ja lohileipiä, Harjun Makkaran grillimakkaraa sekä totta kai piparkakkuja ja riisipuuroa. Entistä viehättävämmillä Ruokapihoilla voi monipuolisen ruokatarjonnan lisäksi nautiskella baarien antimia, kuten sesongin artesaanioluita, mausteisia glühweineja ja suosittuja natuviinejä. Joulupöytä on katettu!