Lahjavinkit pukinkonttiin

Tasan viikko jouluun! Nappaa tästä Tuomaan Markkinoiden joululahjavinkit ja yllätä lähimmäinen ihanalla kotimaisella käsityöllä.

Tuomaan Markkinoilta löydät vastuullisia vaihtoehtoja massatuotantona valmistetulle lahja- ja koristetavaralle. Markkinoiden kotimaiset alkutuottajat ja käsityöläiset on valikoitu korostaen korkeaa laatua, kotimaisuutta ja ekologisuutta sekä raaka-aineissa, valmistusprosessissa että pakkaamisessa.

Lahjoja löytyy jokaiselle aina käsityönä valmistetuista leluista ja kynttilöistä pientuottajien ruokalahjoihin. Markkinoilla panostetaan persoonallisiin ja laadukkaisiin lahjoihin sekä kauniiseen ja kiireettömään joulun tunnelmaan.

 

Lämmikettä talvisiin keleihin

Etsitkö itse neulottuja sukkia tai vaikkapa huovutettuja lapasia lapsille ja aikuisille? Ajattomia neuletuotteita myssyistä huiveihin myyvät Annan Rukkaset, Ritva Julkunen, Elnan käsityöt, Jaana Huhtanen Design, Villawool sekä Tuulikin, Maritan, Nanan ja Riitan putiikki. Poron mokkanahkaisia rukkasia löydät Tikkurituotteiden kojulta.

Myyjien valinnassa on painotettu sitä, että myynnissä on eettisesti ja ekologisesti tuotettua villaa. Zero waste -periaatteella kudotut ja ommellut tuotteet löydät Lumipyryltä. Kovaa käyttöä kestävät bokserit tai pitkikset saat Mähösen putiikista. Käytännöllisiä ja turvallisia lastenvaatteita tarjoaa puolestaan jyväskyläläinen Pono Design.

Mikäli haluat lisää väriä talveen, saat sitä Coston hauskoilla vaihdettavilla tupsuilla. Glamouria tarjoavat puolestaan Käsinetorin kimallerukkaset. Torilla pääset myös rakentamaan oman piposi Beanies & Prints -pipobaarissa.

Älä unohda perheen pienempiä – nuket pitää vaatetettuina Siputikki.

 

Kotimaisen muotoilun aarteita

Korkealaatuisten raaka-aineiden käyttö ja luonnontuotteiden oikeaoppinen valmistaminen on tärkeässä osassa tuotteita valitessa. Elopuu suunittelee ja valmistaa kodin sisustukseen liittyviä puisia esineitä ja kekseliäitä säilytysratkaisuja. Savenvalajan kojusta löytyy savituotteita niin saunaan, keittiöön kuin muualle kotiin. Jokaisen oluen ystävän must have -joululahja on käsityöläisolutlasi Stobe.

Tyypit myy Suomessa tuotettuja ja käsintehtyjä koruja sekä piensisustustuotteita, jotka on valmistettu pääasiassa kotimaisesta koivuvanerista ja teollisuuden ylijäämänahasta. Spectroliten oman louhimon kivestä valmistetut korut ovat oiva lahjaidea itselle ja läheisille.

Tarjoa ystävälle pehmeä lahja – Helvi Rannan käsityönä valmistamat ihastuttavat ja sympaattiset eläinkäsinuket ovat kaikenikäisten ihmisten mieleen. Myös Julia Martiskaisen itse suunnittelemat ja valmistamat pehmolelut, joulukoristeet sekä taidolla rekipeittokirjotut laukut sopivat täydellisesti joululahjoiksi.

 

Hyvän mielen hemmotteluja

Anna joulun kimaltaa – Glitternistin ekoglitteri on joulun takuuvarma hitti! Myös eläinaiheisissa koruissa, heijastimissa ja koriste-esineissä riittää väriä ja leikkiä.

Luonnon Aarreaitasta löydät pienerissä valmistetut harvinaisemmatkin luonnon aarteet kuten pakuria, pihkaa, mehiläisvahaa, tervaa, turvetta ja muita luonnon supertuotteita eri muodoissa. The Natural Beauty Shopista löytyy laaja valikoima kotimaista luonnonkosmetiikkaa sekä reilun kaupan käsitöitä Itä-Afrikasta. Saippuapaja Soap & Balsam valmistaa hurmaavia luonnonsaippuoita, tuorekosmetiikkaa ja kylpytuotteita.

Anna lahjaksi viihdyttävä peli – Historiapelien kautta sukeltaa helposti historian tapahtumiin ja lautapelit soveltuvat kaikenikäisille perheenjäsenille. Allomaari tuo Tuomaan Markkinoille jouluisia pala- ja logiikkapelejä, jotka soveltuvat perheen pienemmille. Itse koottavat, kekseliäät puiset 3D-pienoismallit löydät taas Ugearsilta.

Tule tekemään löytöjä Punaisen Ristin joulukontiin, myynnissä on vaihtuva valikoima kierrätyslahjoja omaan tai läheisen kotiin.

 

Yleishyödyllisiä lahjoja

Mikäli kotoasi tai lähemmäiseltäsi löytyy jo kaikkea, anna lahjaksi kotimainen ja kestävä yleishyödyllinen lahja. Esimerkiksi HarjaNi valmistaa käsin ja luonnonmateriaaleista sauna-, sydän-, lattia-, pesu- ja vaateharjoja. Myös Käsityövertas Kaarnalaiva tarjoaa ekologisia käsinsidottuja harjoja sekä perinteisin menetelmin valmistettuja pärekoreja.

Eettisesti ja ekologisesti suunnitellut alpakka- ja pajutuotteet sekä keramiikkaesineet löydät Helmiveneeltä. Torikortteleista tuttu Kauniste valmistaa kuvittajien ja kuvataiteilijoiden suunnittelemia tekstiilituotteita keittiöpyyhkeistä kasseihin ja sukista tyynynpäällisiin.

Kauhavan Puukkopajalta saa puukkoja työ-, erä- ja harrastuskäyttöön ja tietysti myös lahjaksi. Taidolla muotoillut kahvat on tehty visakoivusta, poronsarviluusta ja nahkasta, tuppi on kokonaan nahkaa ja terät taas hiili- tai kromiterästä.

 

Perinteiset joulukoristeet

Pirkko Vänttisen himmelit löydät tuttuun tapaan Olkimajan kojulta ja tuohesta valmistettuja koreja ja joulutähtiä taas Tuohkeelta. Mikäli etsit joulukoristeita, käänny Orres Eternellerin tai TIPTAP Companyn puoleen.  Myös Onnenlinnun itse valmistetut puukäsityöt ovat ainutlaatuinen lahjaidea itselle ja läheisille. BellaMiinan mökistä lahjapaketteihin ja kotiin löytyvät huovutetut, maalatut, ommellut ja paijatut talviset koristeet ja sisustustuotteet, jotka kestävät talvesta toiseen!

 

Valaise joulu kotimaisilla kynttilöillä

Mehiläisvahasta valmistettuja kynttilöitä saa Suomen Luontolahjoilta sekä Stadin tarhaajat ja hunajafrendeiltä tai kokeile vaikkapa Candle Light Storyn soijavahakynttilöitä. Hilkka Piitulaisen kynttiläkojun tunnistat ihanasta tervantuoksusta ja Kynttiläpaja Nassukkalta myy suloisia tonttukynttilöitä. Kynttilänjalankin saat uunituoreena taottuna Onnellisen Sepän pajasta.

 

Tutustu kaikkiin myyjiin täältä. Joulutori on avoinna 22.12. asti. Aukioloajat tiistaista perjantaihin klo 11-20 ja viikonloppuna klo 10-20.