Vastuullista ruokaa joka makuun

Joulutorin ravintolapihalla korostuvat tänä vuonna luomu ja lähituotetut raaka-aineet sekä reilun kaupan tuotteet. Markkinoiden ravintolatoimijat on valikoitu huomioiden tarjottavat kasvis- ja vegaaniset vaihtoehdot sekä muut ruokarajoitteet. Torilla käytetään pelkästään biohajoavia kertakäyttö- ja maistatusastioita. Ruokahävikin vähentämiseksi toimijamme keskittyvät muutamiin tarkkaan mietittyihin ruoka-annoksiin. Osa ravintoloista tarjoaa myös mahdollisuuden lunastaa hävikkiruokaa kotiin vietäväksi ResQ Club -sovelluksen kautta.

 

Alueen kaksitoista ravintolaa ja kymmenet ruokamyyjät tarjoilevat mitä maukkaimpia ja omaperäisempiä jouluherkkuja. Poimi kasvissyöjille sekä vegaaneille sopivat ateriat ja tutustu ruokatarjontaan!

 

Uuden sisäravintolan tulokkaat

Leipomon ja viinibaarin yhdistävä Way Bakery & Glögi Barin ammattikokit ovat loihtineet herkullisia annoksia kauden raaka-aineista. Kauramaitoon valmistettu täyteläisen hyvä riisipuuro saa veden kielelle.

MASLO – Russian Bistro & Bakery tarjoaa venäläisen keittiön herkkuja modernilla tvistillä. Menu rakentuu höyryävän herkullisista pelmeneistä, maittavista keitoista ja puuroista sekä monipuolisella valikoimalla venäläisen keittiön piiraita. 

 

Ravintolapihan myyjät

Zero waste -periaatteella toimiva Restaurant Nolla tarjoaa talvitorilla sekä suolaisia että makeita vohveleita. Ravintolan tuottama biojäte kompostoidaan ja viedään pientuottajien käyttöön. 

Ravintola Murun tavoitteena on tehdä maistuvaa ruokaa sesongin mukaisista raaka-aineista. Murun ”tryffelikojun” tuotteet liittyvät tavalla tai toisella tryffeliin, risotosta juustoon.

Pokrovan Veljestön ajatuksena on tarjota hyvää ja puhdasta käsin valmistettua ruokaa, jonka raaka-aineet on pääosin kirkkonummelaisen munkkiveljestön omasta puutarhasta ja lähimetsistä kerättyjä. Tarjolla on mm. vegaanista borssikeittoa, tatti-tattaripiirakoita tai kuusenkerkkäglögiä.

Kehuja niittävän Maannoksen ideologiassa korostuu kotimaisuus, sesonkiajattelu ja ekologisuus. Tarjolla  on muun muassa herkullista sienikeittoa kotimaisista metsäsienistä.

Konstailemattomat korttelikuppilat Linko ja Tenho yhdistävät voimansa ja tarjoavat rapsakoita kiviuunipizzoja. Joulupitsojen aateliin kuuluva Kurpizza Pizzetta on vegaaneille sopiva vaihtoehto.

Kekri Finnish Street Foodin kojulla herkutellaan muun muassa moderneilla karjalanpiirakoilla. Maista paahdettua hapanjuurileipää, jonka täytteksi on käytetty erilaisia kaaleja nerokkaasti.

Sandwich Club  luovii klassikkoreseptejä omintakeisella tavallaan. Keittiössä kunnioitetaan erityisesti kasvisruokaa ja ympäristöä. Maista Faconia eli Seitan ”pekoni” -ateria.

 

Suu makeaksi

Mama Nikolaksen mehevistä ja tuoreista pullista pääsee nauttimaan yksinoikeudella, sillä Mama Nikolaksen herkkuja ei saa mistään muualta. Suolaisten annosten lisäksi pulla-menusta löytyy korvapuustia, rommipullaa ja taatelikakkuakin. Vegaaneille on tarjolla maukas omena-mantelikierre. 

Nam Nam Donitsi tarjoilee joulunmakuiset kaneli-sokeri-donitsit lämpiminä paperitaskussa suoraan käteen. 

Laplandia-baari loihtii kuumia juomia muun muassa kotimaisista marjavodkistaan. Tarjolla on myös vodkasta valmistettua alkoholijäätelöä ja Tuomaan Markkinoiden oma signature-drinkki! Juomasi voit nauttia myynnissä olevasta Tuomaan Markkinoiden emalimukista.