Tomasmarknaden ordnas på Salutorget

Den traditionella Tomasmarknaden ordnas i år undantagsvis på Salutorget. Datumen för marknaden är 27.11–22.12. Senatstorget står inte till förfogande i år eftersom ombyggnaden av torgets belysning fortfarande pågår i december.

– Salutorget är det bästa alternativa stället för marknaden på grund av Salutorgets läge och kapacitet. Tomasmarknadens säljare och besökare är marknadens hjärta, och vi vill åter bjuda dem på en välfungerande, ansvarsfull och unik julmarknad i Helsingfors empirecentrum. I år träffas vi i en havsnära miljö, berättar evenemangets projektchef Emma Abendstein.

Tomasmarknaden bjuder på högklassiga inhemska julklappsprodukter, matupplevelser och en stressfri julstämning. Marknaden har över 300 000 besökare varje år. Ansökan av säljare till evenemanget pågår just nu och fortsätter ända till den 1 september. Ansökan av restauranger till evenemanget börjar den 2 augusti.


Bild: Jussi Hellsten