Tomasmarknaden tackar försäljarna, artisterna och besökarna – Över 350 000 besökare på Julmarknaden

I dag började årets sista marknadsdag på Tomasmarknaden. Tack till försäljarna, artisterna och var och en av er som besökt marknaden under de tre senaste veckorna!

Tomasmarknaden, som ordnades på Senatstorget igen efter några undantagsår motsvarar arrangörens förväntningar med över 350 000 besökare. Det dagliga antalet besökare har varit tiotusentals. Handeln fick en livlig start redan under den första julmarknadsveckan, då hela 150 000 personer besökte marknaden. Tusentals ansvarsfullt tillverkade gåvor, prydnader och bruksföremål av små producenter såldes som julklappar och julprydnader – storsäljarna var fortsättningsvis julklassiker som yllesockor, ljus och säsongens delikatesser.

En nyhet för i år var marknadens två tematiska serveringsområden där besökarna fick njuta av säsongens smaker. Av de mer mättande rätterna på restaurangområdet såldes t.ex. flera tusen portioner risgrynsgröt under hela julmarknaden. Den karelska pirogen var populärast bland de mindre matbitarna – hembageriet Sorsa från Liperi, som specialiserar sig på traditionella karelska bakverk – har sålt över 100 000 piroger på årets Tomasmarknad. Portaanperän mansikkatila bjöd på fräscht jordgubbsbubbel för den som var på jakt efter nya juldrycker.

Även i år bjöd Tomasmarknaden på julupplevelser i form av levande musik och tillverkningsdemonstrationer vid försäljarnas stånd. Jultomten och julgumman, bleckmusik med Töölö Brass, körsång och positivspel piggade under flera dagar upp marknadsbesökare som längtat efter glädje och upplevelser i julstressen.

Tomasmarknaden samarbetade i år för första gången med läroanstalten Stadin ammatti- ja aikuisopisto och nästan trettio studerande fick möjlighet att öva kundbetjäning och evenemangsproduktion i praktiken.

Vi tackar våra samarbetspartner och centrumaktörerna Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Helsingin City Markkinointi och Helsingfors stadslokaler Ab för en lyckad marknad.

Ge respons

Hur gick ditt besök på marknaden? Vad var det bästa och vad vill du se mer av? Svara på enkäten och ge respons så kan du påverka kommande års evenemang. Det tar uppskattningsvis 5 minuter att svara. Vi lottar ut presentkort till restauranger bland dem som uppger sin kontaktinformation.

Bild: Dorit Salutskij