Tuomaan Markkinat kiittää myyjiä, esiintyjiä ja kävijöitä – Joulutorilla yli 350 000 kävijää

Tuomaan Markkinoilla käynnistyi tänään tämän vuoden viimeinen päivä. Kiitokset myyjille, esiintyjille ja ihan jokaiselle torilla kolmen viikon aikana vierailleelle!

Senaatintorille poikkeusvuosien jälkeen palanneiden Tuomaan Markkinoiden kävijämäärässä päästään tapahtumajärjestäjän odotuksiin yli 350 000 kävijällä. Päiväkohtainen kävijämäärä on ollut kymmeniä tuhansia. Kauppa käynnistyi vilkkaasti jo joulutorin ensimmäisen viikon aikana, jolloin torilla vieraili huikeat 150 000 kävijää. Pukinkonttiin ja joulukoristeiksi myytiin tuhansittain vastuullisia pientuottajien lahja-, koriste- ja käyttöesineitä – kärkituotteina pysyivät jouluiset klassikot kuten villasukat, kynttilät ja loppuvuoden herkkutuotteet. 

Tämän vuoden uutuutena joulutunnelmoijat pääsivät nauttimaan kauden herkuista kahdella teemoitetulla piha-alueella. Ravintolapihan ruokaisimmista antimista esimerkiksi riisipuuroa myytiin koko joulutorin aikana monia tuhansia annoksia. Pienemmän syötävän hittituote oli karjanpiirakka – karjalaisiin perinneleivonnaisiin erikoistunut liperiläinen Kotilaipomo Sorsa on myynyt piirakoita tämän vuoden Tuomaan Markkinoilla jo yli 100 000 kappaletta. Glögitarjonta laajeni entisestään useiden eri makuvaihtoehtojen valikoimaksi, ja esim. Portaanperän mansikkatila tarjosi raikasta mansikkakuohuaan uusien joulujuomaelämysten metsästäjille.  

Tuomaan Markkinoilla pääsi tänäkin vuonna kokemaan jouluelämyksiä myös elävän musiikin sekä myyjien kojuilla tapahtuvien tuotantonäytösten myötä. Joulupukki ja -muori, Töölö Brassin vaskimusiikki sekä kuoro- ja posetiivariesitykset ilahduttivat loppuvuoden kiireessä iloa ja elämyksiä halajavia markkinavieraita useina joulutorin päivinä. 

Tuomaan Markkinoilla tehtiin tänä vuonna Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa ensi kertaa oppilasyhteistyötä tarjoten lähes kolmellekymmenelle opiskelijalle mahdollisuus asiakaspalvelun ja tapahtumatuotannon työssäoppimiseen. 

Ensi vuonna Tuomaan Markkinoita vietetään jälleen perinteiseen tapaan Senaatintorilla. Tulevista markkinoista tiedotetaan tarkemmin ensi vuoden puolella.

Kiitämme onnistuneista markkinoista yhteistyökumppaneitamme ja keskusta-alueen toimijoita Stadin ammatti- ja aikuisopistoa, Helsingin City Markkinointia ja Helsingin Kaupunkitilat Oy.

Jätä palautetta

Miten vierailusi markkinoilla sujui? Mikä oli parasta ja mitä toivoisit lisää? Vastaa kyselyyn ja jätä palautetta, niin voit vaikuttaa tulevien vuosien tapahtumiin. Vastaamiseen menee arviolta 5 minuuttia. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan ravintolalahjakortteja.

Kuva: Dorit Salutskij