Tuomaan Markkinat perutaan koronatilanteen vuoksi

Helsinki on siirtynyt pandemiatilanteessa leviämisvaiheeseen ja kaikki yleisötilaisuudet on pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kielletty 30.11. alkaen. Tuomaan Markkinoiden oli määrä avautua 5.12. Senaatintorille. Koronavirustilanteesta johtuen markkinat perutaan. Markkinamyyntiä pyritään järjestämään osin digitaalisesti ja sosiaalisessa mediassa.

Tuomaan Markkinat vaatii vuosittain kymmenien eri kumppanien ennakkotyötä ja tapahtuma kerää yhteen satoja toimijoita luomaan joulun Helsinkiin. Helsingin tapahtumasäätiö kunnioittaa tehtyä työtä ja korvaa alihankkijoille tähän asti tapahtuman järjestelyistä syntyneet kulut. Peruutuksesta aiheutuu Helsingin tapahtumasäätiölle arviolta yli 200 000 euron mittavat tappiot. 

“Silti koviten peruutus iskee markkinoiden kauppiaisiin ja ravintoloihin. Melkein 100 pientuottajaa on valmistautunut joulumarkkinoihin valmistamalla tuotteita keväästä saakka. Tutkimme nyt tapoja auttaa tuottajia myymään tuotteitaan digitaalisesti Tuomaan Markkinoiden kanavien avulla joulukuun aikana. Tiedotamme toimista pian kanaviemme kautta,” sanoo Petra Majander, Helsingin tapahtumasäätiön myynti- ja markkinointijohtaja. “Toivomme, että mahdollisimman moni saa jouluna kotimaisten pientuottajien laadukkaita lahjoja ja nauttii helsinkiläisten ravintoloiden jouluherkuista.”

Tuomaan Markkinoiden ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyö toteutuu markkinoiden peruutuksesta huolimatta. Kaupunginmuseon ikkunassa ja verkkosivuilla herätetään muistojen joulut henkiin 24 tarinaa joulusta -videon avulla. Video esittelee helsinkiläisiä joulunviettotapoja eri vuosikymmeniltä. Sisällöt nostetaan esille myös joulukalenterissa, joka toteutetaan museon ja markkinoiden sosiaalisen median kanavissa joulukuun ajan.

Listaus Tuomaan Markkinoiden myyjistä löytyy tapahtuman verkkosivuilta täältä.