Vastuullisuus

Ympäristö

Tuomaan Markkinat on vastuullinen joulutapahtuma, jonka ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Markkinoiden ravintolatoiminnassa käytetään vain biohajoavia astioita, ja markkinoilla kiinnitetään huomiota jätteiden määrän minimoimiseen ja niiden lajitteluun. Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla. 

Vastuullisia joululahjoja ja puhtaita makuja

Tuomaan markkinoilta löytyy alkutuottajia ja pienkäsityöläisiä. Ravintolapihalla korostuvat luomu- ja lähituotetut raaka-aineet sekä Reilun kaupan -tuotteet. Valikoimassa on huomioitu kasvis- ja vegaaniset vaihtoehdot.

Turvallisuus

Tapahtuma ja sen turvallisuussuunnitelma koordinoidaan tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja turvallisuusalan ammattilaisten kanssa.

Tuomaan Markkinat on sitoutunut viranomaismääräyksiin ja haluamme taata turvalliseen tapahtumavierailun kaikille kävijöillemme.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kiinnitämme erityistä huomiota Tuomaan Markkinoiden esteettömyyteen ja kehitämme jatkuvasti markkinoiden palveluita entistä paremmin saavutettaviksi.

Kaikki sisääntuloväylät ovat esteettömiä. Herkkupihalla ja Ravintolapihalla on esteetön wc.

Saattoliikenteen jättöpaikka löytyy Hallituskadulta Tuomiokirkon edestä.

Hyvää joulua jokaiselle!

Joulun riemu ja rauha kuuluvat kaikille iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, kansalaisuudesta, kielestä, uskonnosta, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Siksi jokainen on tervetullut Tuomaan Markkinoille juuri sellaisena kuin on.

Tuomaan Markkinat on syrjinnästä vapaa tapahtuma, ja edellytämme koko henkilökunnalta, tapahtuman kumppaneilta ja alihankkijoilta sekä tapahtuman kävijöiltä sitoutumista tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteisiin.

Mikäli tapahtumassa havaitaan jotain syrjintään viittaavaa toimintaa pyydetään siitä ilmoittamaan välittömästi järjestyksenvalvojille, jotka voivat tarvittaessa puuttua tilanteeseen. 

Kuva: Jussi Hellsten