Vastuullisuus

Ympäristö

Tuomaan Markkinat on vastuullinen joulutapahtuma, jonka ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Markkinoiden ravintolatoiminnassa käytetään vain biohajoavia astioita, ja markkinoilla kiinnitetään huomiota jätteiden määrän minimoimiseen ja niiden lajitteluun. Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla. 

Vastuullisia joululahjoja ja puhtaita makuja

Tuomaan markkinoilta löytyy alkutuottajia ja pienkäsityöläisiä. Ravintolapihalla korostuvat luomu- ja lähituotetut raaka-aineet sekä Reilun kaupan -tuotteet. Valikoimassa on huomioitu kasvis- ja vegaaniset vaihtoehdot.

Turvallisuus

Tapahtuma ja sen turvallisuussuunnitelma koordinoidaan tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja turvallisuusalan ammattilaisten kanssa.

Tuomaan Markkinoilla kiinnitetään erityistä huomiota myös koronaturvallisuuteen. Markkina-alue on suunniteltu mahdollisimman väljäksi, ja asiakkaiden toivotaan hyödyntävän markkinoiden laajat aukioloajat kokonaisuudessaan. Lisäksi hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomioita.

Tuomaan Markkinat on sitoutunut viranomaismääräyksiin ja haluamme taata turvalliseen tapahtumavierailun kaikille kävijöillemme.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Suosittelemme kävijöitä  saapumaan kävellen, pyöräillen tai käyttäen julkista liikennettä. Pyöräparkki sijaitsee Suomenlinnan lauttaterminaalin vierestä.

Kiinnitämme erityistä huomiota Tuomaan Markkinoiden esteettömyyteen ja kehitämme jatkuvasti markkinoiden palveluita entistä paremmin saavutettaviksi.

Kauppatorin pinta on mukulakiveä ja osin kaltevaa, mikä saattaa vaikeuttaa liikkumista pyörätuolilla. Suojateiden kynnyksiä on loivennettu väliaikaisin asfaltoinnein Katariinankadun ja Mantan sisäänkäynneillä ja saapuminen tapahtumaan on esteetöntä. Emme suosittele käyttämään Etelärannan puoleista suojatietä siirryttäessä Kauppatorilta Mantan aukiolle, sillä ravintolapihan huoltoalue vaikeuttaa saapumista aukiolle siitä suunnasta.

Ravintolapihan pöydät sijaitsevat istumakorkeudella. Estettömät wc:t löytyvät ravintolapihalta, Mantan patsaan vierestä ja Kauppatorilta Keisarinluodonlaiturilta (käynti mökkien 96 ja 97 välistä).  Esteettömissä wc:issä on lastenhoitotasot.

Esteetön autopaikka löytyy Kauppatorin asiakasparkkipaikan yhteydestä Presidentinlinnaa vastapäätä ja saattoliikenteen jättöpaikka sen vierestä.

Oppilaitosyhteistyö

Tuomaan markkinoilla tehdään opppilaitosyhteistyötä ja mahdollistetaan opiskelijoille työharjoittelumahdollisuuksia. Tänä vuonna torilla toimii Stadin ammattiopiston matkailualan opiskelijat jouluoppaina sekä myyjien kiireapuna asiakaspalvelutehtävissä.

Hyvää joulua jokaiselle!

Joulun riemu ja rauha kuuluvat kaikille iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, kansalaisuudesta, kielestä, uskonnosta, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Siksi jokainen on tervetullut Tuomaan Markkinoille juuri sellaisena kuin on.

Tuomaan Markkinat on syrjinnästä vapaa tapahtuma, ja edellytämme koko henkilökunnalta, tapahtuman kumppaneilta ja alihankkijoilta sekä tapahtuman kävijöiltä sitoutumista tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteisiin.

Mikäli tapahtumassa havaitaan jotain syrjintään viittaavaa toimintaa pyydetään siitä ilmoittamaan välittömästi järjestyksenvalvojille, jotka voivat tarvittaessa puuttua tilanteeseen. 

Kuva: Jussi Hellsten