Info

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja kaunein ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Markkinoilla panostetaan herkullisiin ruokakokemuksiin, persoonallisiin ja laadukkaisiin lahjoihin sekä kiireettömään joulun tunnelmaan. Markkinoiden sydämenä toimivat karuselli sekä ruoka- ja kahvilapiha, joka kutsuu viihtymään ja maistelemaan joulun makuja.

Tuomaan Markkinat toimii vastuullisesti ja tekee hyvää. Tuomaan Markkinoilla se tarkoittaa muun muassa kierrätykseen ja ekologisuuteen panostamista, ruokahävikin torjumista, hyväntekeväisyyttä, lähituottajien esiintuomista ja vastuullisia joululahjoja. Tapahtumassa tarjolla olevassa ruoassa painotetaan kasvisruokaa ja lähituottajia, ja käytössä ovat biohajoavat kertakäyttöastiat.

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen myös Tuomaan Markkinoille. Rakastettu joulutoritapahtuma jouduttiin koronatilanteen vuoksi korvaamaan viime hetkellä verkkojoulutorilla, joka kokosi yhteen 99 kotimaista käsityöläistä, pientuottajaa ja ravintolatoimijaa. 7.–22. joulukuuta avoinna ollut verkkojoulutori tarjosi mahdollisuuden tehdä vastuullisia jouluostoksia helposti verkossa myyjien omien verkkokauppojen ja jälleenmyyntikanavien kautta.

Tuomaan Markkinat järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Kauppatorilla. Markkinat järjestetään 27.11.–22.12.