Ohjeet turvalliseen markkinavierailuun

Tuomaan Markkinoilla on varauduttu turvalliseen markkinatoimintaan monin eri tavoin. Seuraamme ja noudatamme ajantasaisia koronaohjeistuksia.

Senaatintorin markkina-alue on suunniteltu entistä väljemmäksi, jotta turvavälien huomioiminen olisi helpompaa. Pyydämme yleisöä sekä myyjiä saapumaan paikalle ainoastaan terveinä ja noudattamaan turvavälien lisäksi hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Markkinoiden myyjät käyttävät maskeja tai toimivat suojapleksien takana, ja kehotamme myös asiakkaita käyttämään maskia markkinavierailun aikana. Alueella on saatavilla käsidesiä ja wc-tiloissa on käsienpesumahdollisuus.

Toivomme kävijöiden hyödyntävän markkinoiden laajoja aukioloaikoja kokonaisuudessaan ja saapumaan mahdollisuuksien mukaan paikalle rauhallisimpina ajankohtana esimerkiksi arkipäivisin. Tuomaan Markkinoilla ei tänä vuonna järjestetä hetkellisiä kävijäpiikkejä aiheuttavaa ohjeisohjelmaa, ja mahdollisissa ruuhkatilanteissa tapahtumahenkilökuntamme ohjeistaa alueella liikkumisessa sekä sisään- ja ulostuloväylien käytössä.

Torilta löytyy kaksi ulkotilassa sijaitsevaa ravintola- ja kahvilapihaa, joiden pöytäpinnat on käsitelty antibakteerisella pinnoitteella. Herkkuja on mahdollista noutaa myös mukaan. Lasten suosimassa karusellissa noudatetaan turvavälejä sekä jonottamisen että itse ajelun aikana. Karusellin pintoja siivotaan tehostetusti ja myös ne on käsitelty antibakteerisella pinnoitteella.

Noudatathan markkinoilla seuraavia ohjeita:

1. Ethän tule markkinoille, jos olet kipeä tai tunnet koronaan viittaavia oireita.

2. Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta.

3. Yski ja aivasta hihaan tai nenäliinaan.

4. Pidäthän riittävän turvavälin. Suosittelemme 1–2 metrin väliä seuraavaan henkilöön.

5. Käytäthän kasvomaskia, jos vain mahdollista.

6. Vältäthän tuotteiden tarpeetonta koskettelua ja suosit korttimaksua käteisen sijaan.

Tervetuloa turvallisille jouluostoksille!


Kuva: Jussi Hellsten